Az A-CAR és a Szatmári HYUNDAI képviselet (RETBARI) bemutatja, A-CAR & RETBARI KUPA 2011.
Új bajnokság születőben?
Egy új versenysorozat születése városunkban? Nagy válószínűséggel igen. Váratlanul a képünkbe robbant és remélhetőleg jól is sül el. A szervezők ígérik amennyiben minden okés lesz (miért ne lenne az?) úgy a 2012-es esztendőbe még egy bajnoksággal bővül majd a Szatmári autósport kedvelők repertoárja. Pár szót a szervezőkről. Sajnos, ha az A-CAR szót beírjuk a keresőbe magyar nyelven csak 2 találatot kapunk. Mondhatni, hogy mind a kettő 365hp-s link, ugye. Az egyik egy nőnapi ügyességi verseny a másik találatban meg a 2010-es Opel DragRacing egyik partnereként jelenik meg. Röviden, az A-CAR hasonló, de sokkal fiatalabb kezdeményezés, mint az ACR (Román autóklub) hogy menyivel jobb vagy rosszabb, dinamikusabb vagy nem, na, ez az a cikk, ami nem erről fog szólni. A másik szervező, mint ahogy a verseny neve is mutatja a Szatmárnémeti Hyundai márkaképviselet, ahol a már megszokott show rom mellet (ami több mint 600 négyzetméteren terül el) számtalan szolgáltatást igénybe vehetünk, kezdve az autóbádogosságtól a fényezésig, mechanika, motor, autó villamosság, egészen a műszaki vizsgáztatásig (ITP) mindenfajta autós szolgáltatás szerepel.
De beszéljünk a lényegről, magáról a versenyről. Új versenyhez új helyszín dukál! A verseny szombaton (05.11.2011) pár kilométere városunktól a Hyundai képviselet betonozott udvarán zajlik majd. (Pete. 88. szám) A kategóriák szinte teljes mértékben megegyeznek a Rally Sprint bajnokságban már megszokottakkal, tehát nagyon röviden: nullától - 1.400 köbcentiig majd 1.400-tol 1600 köbcentiig, amit követ az 1.800 majd a 2000köbcenti határ, 2000 köbcentitől meg amennyit akartok! Ugyanakkor ugyebár ott az OPEN (200paci felet és four-wheel drive esetén) valamint a számomra hülyeségnek tartott és a Szatmári RallySprintböl átvett hátsókerekesek kategóriája. A nevezési díj 80.00 román új lej, na nem kell megijedni a nevezési díj tartalma 55 lej értékben egy A-CAR „segélycsomag” ami autómentést és egyéb A-CAR szolgáltatásokat takar. A rendezvény fő támogatói a már megszokott COMPLEX PHILADELPHIA és a pizáirol híres GEMELLI pizzéria.
Minden egyéb INFO-ra a versenyről Nelu Nastor barátunk tulajdonába van amit szívesen megoszt bárkivel, Román, Magyar és bármilyen más nyelven a 0740032431 telefonszámon. Izgalommal és bizakodva várjuk a szombati debütálást, mi ott leszünk. És ti?
PS: A szerző gondolatai…
Persze hogy a cikk írása közben „hátsó gondolataim is támadtak”, ne tagadjuk két rivális feszül jövőre egymásnak (valószínűleg) marakodnak a koncon. A-CAR vagy ACR a nyerő? Nem tudom, ez a jövő zenéje, erről majd egy következő kis cikkben csámcsogunk majd. Egy biztos, a versenyzők és a szatmári autobuzik ezen az ügyön csak nyerhetnek!
attilaboot Admin
Hozzászólások száma : 2416 Age : 51 Város : Szatmárnémeti Autóm : Toyota Celica '80, Honda Civic. Registration date : 2007. Dec. 23.
Örömmel látom,hogy egy újab verseny lesz a kis városunkban,de ugy veszem észre,hogy van egy két ember aki nagyon a dobogora szeretne álni éppen ezért lettek a kategoriák igy kitalálva ténleg SZINTE TELJES MÉRTÉKBE MEGEGYEZIK A RALLY SPRINT BAJNOKSÁGBAN MEGSZOKOTTAL de van azért némi változás a Honda Crx elönyére és a 1500 köbcentiig autok hátrányára
kis.szili New user
Hozzászólások száma : 14 Age : 40 Város : Szatmárnémeti Autóm : Mazda 323 f Registration date : 2011. May. 30.
Ez egy nagyon jó hír! Örülhetünk és remélhetjük hogy újabb verseny sorozattal bővül varosunk autós történelme. Igaz ezen évad lezárulni készül nyakunkon a tél, de remélhetően jövőre ez egy több etapos versenysorozata fejlődik. A helyszín szerintem ok, jó aszfalt körülmények, tetszik a plakát úgyhogy mar csak aludni kell párat.
SM-91-JDM 280HP
Hozzászólások száma : 319 Age : 48 Város : SATUMARE Autóm : 91' HONDA CRX Registration date : 2009. Feb. 08.
Örömmel látom,hogy egy újab verseny lesz a kis városunkban,de ugy veszem észre,hogy van egy két ember aki nagyon a dobogora szeretne álni éppen ezért lettek a kategoriák igy kitalálva ténleg SZINTE TELJES MÉRTÉKBE MEGEGYEZIK A RALLY SPRINT BAJNOKSÁGBAN MEGSZOKOTTAL de van azért némi változás a Honda Crx elönyére és a 1500 köbcentiig autok hátrányára
Kicsoda, Nelu Nastor? mert o csinalta akategoriakat.Szerintem csak orommel varjuk es orommel menjunk ell es szerepeljunk vagj mint nezok. Ha jobban oda figjelsz ki kerultek a kategoriankbol a Renaultok hogj legjen nekiek is eseljuk. A Mazdak tudasom szerint 1.4 allat vannak, szovall velunk jonn a Logan. Joe legj jo fiu Valami oljan lesz mint a Rally sprint csak a a szervezok igerik hogj jobb, gjorsab es szebb lesz.
mrjoe 280HP
Hozzászólások száma : 247 Age : 47 Város : Szatmarnemeti Autóm : Honda Civic ED Registration date : 2008. Jun. 15.
Én mindég jo vagyok Misu Amugy roszul tudod mert a Mazdág 1400 felett vannak 1497 köbcentik De várjuk a szombatot hogy lásuk mi lesz
Bocsi, ma tudtam meg, 1500-ig lesz az elso kategoria, szoval be fer a Mazda is, de ezt inkab a szervezok mondjak meg, tudomasom szerint meg dolgoznak rajta azert hogy mindenki meg legyen elegedve...
Ricsi New user
Hozzászólások száma : 3 Age : 30 Város : Szatmarnemeti Autóm : HONDA CRX Registration date : 2009. May. 03.
Sziasztok. Orommel hallom ,hogy meg lessz ez a verseny is iden ,de sajnos a valtom feladta a szolgalatot . Tegnap gyakoroltam egy kicsit a palyan es egyszer csak pukkant eggyet beregadt kettesbe es vege.De azert ugy nez ki ,h ott leszek a rajtnal az anyukam autojaval szoval nem hagyom ki.
stycke 110HP
Hozzászólások száma : 176 Age : 38 Város : Szatmárnémeti Autóm : Ford Focus II Registration date : 2008. Nov. 26.
Hozzászólások száma : 100 Age : 47 Város : Satu Mare - Szatmárnémeti Rólam : Sok jó helyen kis ember is elfér! Autóm : Opel Astra Classic II., 1.6, 105HP. Registration date : 2007. Dec. 25.
Nagy like a video-er, jol sikeredet most asztan tenleg midenki belefert.
A rendezvenyt oszesitve szerintem eleg jo volt, szep ido Attila jovoltabol bisztositva sok versenyzo es eleg sok nezo latogatot ki. A helyszin uj a paja viszonyok jok a sok port leszamitva, varjuk a kovetkezot . Nem utolso sorban gratula minden versenyzonek es nyertesnek!